Ezért értek milliókat Orbánnak egy ifjú hölgy tanácsai

Demeter Márta (MSZP) firtatta, mit csinált az orosházi alpolgármester több mint négy és fél millióért a Miniszterelnökségen. Lázár János szerint rengeteget dolgozott.

2014. július 15., 17:23

A miniszter szerint Hutás-Csizmadia Ibolya külpolitikai szakmai tanácsokat adott a Miniszterelnökség külügyi helyettes államtitkárának. Kiválasztásakor vezetési, kommunikációs tapasztalatait, az „ezekből adódó kvalitásait” vették figyelembe. Az alpolgármester a Miniszterelnökség, a miniszterelnök, a külügyi és külgazdasági államtitkár „külügyi vonatkozású programjait érintő koordinációs tevékenységeket végzett” – írta a megbízott által leadott, a teljesítést alátámasztó kimutatásokra hivatkozva Lázár János.

„A megbízott – többek között – részt vett Jair Lapid izraeli pénzügyminiszter, Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, Donald Tusk lengyel miniszterelnök, Abdullah Gül török köztársasági elnök, Vjekoslav Bevanda bosnyák miniszterelnök, José María Aznar volt spanyol miniszterelnök, I. Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka magyarországi látogatása előkészítésében.” Ráadásul közreműködött „David Cameron brit miniszterelnök és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója, Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos indiai, törökországi, rijádi, japán, pozsonyi és kassai útjai, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár hivatalos izraeli látogatása előkészítésében is”. Hutás-Csizmadia Ibolya a kormánynak készülő aktuális külügyi összefoglalók vizsgálatával, a releváns információk kigyűjtésével és összegzésével kapcsolatos feladatokat is ellátott – írta végül a miniszter.

Demeter Márta (MSZP) korábban arra volt kíváncsi, mire fel kapott Orosháza alpolgármestere több mint négy és fél millió forintot. Noha a szocialista politikus kérte, a válaszból az nem derül ki, hogy a Hutás-Csizmadia Ibolya által készített dokumentumok hol érhetők el, azokba a hol tekinthet be az ellenzéki képviselő. Az alpolgármester havi 174 ezer forintot kap a várostól heti négy óra munkáért – hívta fel korábban a figyelmet az MSZP orosházi szervezete, amelyet meglepett a kormányzati megbízás, hiszen a hölgy előzőleg hulladékgazdálkodási szakértő volt. Hutás-Csizmadia Ibolya egyébként társadalmi alpolgármesterként is rengeteget dolgozhat. Feladata – egyebek mellett – a Városfejlesztési és Beruházás Iroda részleges irányítása, a város működésével kapcsolatban felmerülő beruházások, felújítások, karbantartások koordinálása, és ő kíséri figyelemmel a várost érintő és a feladatkörébe utalt tárgykörökben megjelenő pályázati lehetőségeket – számolt be róla a Hír24.hu.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.