Ezek tényleg mindenkit hülyének néznek: a kormány közzétette a bizonyítékát, aminek semmi köze az állításhoz

2018. március 28., 15:08

Szerző:

A kormány nyilvánosságra hozta Facebook-oldalán azt az adatigénylési dokumentumot, amely szerintük bizonyítja, hogy a „Soros-hálózat már most keresi az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez". 

Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján lobogtatott egy papírt és közölte: minden jel arra mutat, hogy a Soros-hálózat már lakásokat keres a migránsok betelepítéséhez, mert az üresen álló, állami tulajdonba került budapesti lakások listáját kérte ki egy olyan ügyvéd, „aki nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz". 

És valóban: a kormány Facebook-oldalára feltöltöttek egy adatigénylést. Ennyi igaz a történetből. Még az is lehet, hogy a kérelmező „nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz", de ezt nem tudhatjuk mert a nevét kitakarták. A kérelemben viszont szó sincs az üresen álló, állami tulajdonban lévő lakásokról, kizárólag a a 2017 januárjától 2018. február végéig, öröklés útján az államra szállt lakások listáját kérte az ügyvéd.  

A Fideszben végletesen hülyének nézik a magyarokat, hogy ezt a kérelmet közzétették, hiszen teljesen egyértelműen kiderül, hogy a többször előadott vádhoz semmi köze.

Update: már ki is derült, hogy természetesen semmi köze sem a migránsokhoz, sem a Helsinki Bizottsághoz, Kárpáti József ügyvéd egy örökösödési ügyben eljárva kérte az adatokat.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.