Ez ma Magyarország legfontosabb kérdése; meghosszabbítják a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt

2017. november 23., 12:46

Szerző:

A Fidesz és parlamenti képviselőcsoportja arra kéri a kormányt, hosszabbítsa meg a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció határidejét december 1-jéig – jelentette be Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője mai sajtótájékoztatóján. 

Fotó: About Hungary

Halász egyebek mellett azt mondta: még le sem telt a pénteki határidő, de már több mint 1,7 millióan mondtak véleményt a Soros-tervről. Ez már most rekordnak számít, hiszen eddig egyik korábbi konzultáción sem vettek részt ilyen sokan. Ráadásul még most is százezres nagyságrendben érkeznek vissza a kérdőívek, és azt szeretnék, ha mindenki el tudná mondani a véleményét, ezért a pénteki határidő meghosszabbítását kezdeményezik a kormánynál. „Minél többen mondunk nemet a Soros-tervre, annál erősebbek vagyunk” – hangsúlyozta.

Hozzátette: a lehető legtöbb emberre van szükség, hogy meg tudják védeni Magyarországot a migránsok betelepítésétől és attól a frontális támadástól, amit Soros György indított hazánk ellen kizárólag azért, mert nem akarunk bevándorlóország lenni. Azt kérte, aki eddig nem töltötte ki az íveket, tegye meg. 

Azt mondta, Soros György most már személyesen is támadást indított, a nemzeti konzultációt támadva vádaskodik, hazudik és fenyeget. Bejelentette, hogy kampányt indít az ország ellen, ehhez médiát vásárolt magának, rájuk uszította brüsszeli szövetségeseit, a Soros-szervezeteket, és a hírek szerint azok ügyvivői hamarosan az Egyesült Államokba utaznak, hogy ott is lejárassák Magyarországot.

Közölte azt is, hogy most

ez a legfontosabb kérdés Magyarország számára. 

Arról, hogy miért ennyire zárt a kérdőívek feldolgozása, hogy a sajtó nem tudhat semmit, azt mondta: az átláthatósággal semmilyen probléma nincs, a mostani is olyan keretek között zajlik, mint az előző két konzultáció. A folyamat átlátható – jelentette ki Halász János. Ehhez képest, mint tegnap megírtuk, a beérkezett ívek áttekintését kérő Hadházy Ákosnak alig néhány órát adtak arra, hogy körülnézzen a vonatkozó helyszíneken, és megtiltották neki, hogy akárcsak egy újságírót is magával vigyen.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.