Különös választ adott Rétvári Bence a kérdésre, hogy miért nem lesz magyar versenyző a 2020-as eurovíziós dalfesztiválon

2019. november 22., 19:11

Szerző:

Az LMP-s Ungár Péter, arról érdeklődött Rétvári Bence KDNP-s politikustól, hogy jövőre miért nem mehet az Eurovíziós Dalfesztiválra A Dal nyertese.

A Kövér László által jegyzett levélben Rétvári arra hivatkozik: „a kormány egyetlen tagjának sincs lehetősége sem az Alap, sem pedig a közszolgálati médiaszolgáltató által hozott döntés – így a kérdésben nevezett saját szervezésű produkcióval kapcsolatban hozott döntés – felülvizsgálatára, ellenőrzésére” – írta a Magyar Hang.

A dalfesztiválról egyébként a Békemenetek hőse, a nemzeti kereszténydemokrata Bencsik András – korábban a Népszabadság Pártélet c. rovatának szerkesztője – nemrég azt mondta a hír TV-ben, hogy „Az a homoszexuális flottatüntetés, amivé züllött ez a nemzetközi dalfesztivál, hogy ebben nem veszünk részt, ezt mentálhigiénés okból is örvendetesnek tartom, mert nagyon sok fiatalkorú azt hitte, hogy ez egy 18 éven aluliaknak való dolog, miközben itt ilyen visítozó transzvesztiták meg szakállas nők rombolták a közízlést."