A kifutópályán borult fel egy kisrepülő Esztergomban

2020. december 1., 14:46

Szerző:

A géppel egy 82 éves férfi próbált volna felszállni, könnyű sérüléseket szenvedett.

Hétfő délután az esztergomi repülőtérre riasztották a tűzoltókat, rendőröket és mentőket egy egyszemélyes repülőgéphez, amely felszállás közben felborult, írja az IHO szaklap a Komárom-Esztergom megyei portálra hivatkozva.

Racsné Galambos Gréta rendőr százados, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy 15 óra 19 perckor érkezett hozzájuk bejelentés az esettel kapcsolatban. Egy ultrakönnyű kisrepülőgép felszállás közben nem tudott felemelkedni és még gurulás közben, a kifutópályán felborult. Az egyszemélyes repülőgépet egy 82 éves férfi vezette. A pilótával a rendőrök alkoholszondát fújattak, amely negatívan jelzett.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eset során komolyabb tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A helyszínre érkező mentők a pilóta sérüléseit nyolc napon belül gyógyulónak minősítették.

 

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.