Esővel indul az augusztus

Kedd délután érkezik a hidegfront. 

2023. augusztus 1., 07:21

Szerző:

Kedden fokozatosan megvastagszik felettünk a felhőzet, majd délután egy hidegfront hatására a Dunántúlon és északon egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Este, éjjel a Dunától keletre is megérkezik a csapadék. Sokfelé élénk lesz a délies szél, majd a hidegfront mögött északnyugat felől egyre többfelé északnyugatira fordul a légmozgás, zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell.

Hajnalban 12-19, napközben 26-33 fokra van kilátás, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen jelentősebb mértékben visszaeshet a hőmérséklet.

A népi hiedelmek szerint mivel augusztus elseje balszerencsés nap, ezért nem jó ómen ezen a napon házasságot kötni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le. 

Idén nyáron folyamatosan dőlnek meg az előző napi fogyasztási csúcsok, és az időjárás-előrejelzés alapján minden esély megvan arra, hogy a korábbi, 2021-es történelmi csúcsot megdöntsük – nyilatkozott a MAVIR az Economxnak.  A rekkenő hőség elviselésében fokozott szerepet kap a légkondicionálás, ám annak intenzív használata jelentős terhelést ró a magyar villamosenergia-rendszerre.