Érintett lehet egy gyanús belvárosi ingatlanügyben az MSZP-Párbeszéd kerületi polgármester-jelöltjének élettársa

2019. április 9., 13:57

Szerző:

Érintett lehet egy gyanús belvárosi ingatlanügyben Leisztinger Tamás, annak a Tüttő Katának az élettársa, aki MSZP-Párbeszéd és a Momentum közös polgármester-jelöltje a Belvárosban - írja a Magyar Narancs.  Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozó, aki a fideszes vezetésű V. kerületben több ingatlant is jó áron tudott megszerezni.  A hozzá köthető cég meglehetősen olcsón megvásárolhatta a világörökség részét képező, Duna-parti Belgrád rakpart 27. számú épület 1410 négyzetméterét. 

Az 1410 négyzetméterért a 30 százalékos kedvezmény levonása után csaknem 350 millió forintot kértek, ami 250 ezer forint négyzetméterenként, ami semmi, ha figyelembe vesszük, hogy piaci körülmények között ebben a zónában 1-1,5 millió forintos négyzetméteráron cserélnek gazdát az ingatlanok.

Fotó: Bazánth Ivola

A lap a cégadatokra hivatkozva azt állítja, Rogán Antal jobbkeze, Kertész Balázs is érintett volt a Belgrád rakparti ingatlanvásárlásban, Leisztinger Tamás pedig a belvárosi ingatlanmutyikban.

Ami Tüttő Katát illeti, neki egyelőre nincs túl sok köze a Belvároshoz, jelenleg a XII. kerületi önkormányzat képviselője.

A Magyar Narancs kérdésére Tüttő nem cáfolta, hogy élettársa lenne Leisztinger Tamásnak, és kijelentette: nincs semmiféle összeférhetetlenség. Arra a kérdésre mennyire érzi magát budai önkormányzati politikusként alkalmasnak az V. kerültben való indulásra, ezt válaszolta:

„Tizenkét évig voltam a Fővárosi Közgyűlés tagja (minden nap a belvárosba jártam be dolgozni és ott is éltem több éven át), ahol Budapest egészével foglalkoztam és teszem ezt azóta is budapesti politikusként. Négy évig vezettem a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottságot, tárgyaltam a fővárosi költségvetést, ismerem az összes belvárosi beruházást.” - mondta a politikus.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.