Eredménytelenné akarja tenni a Demokratikus Koalíció a népszavazást

A DK szóvivőjének közleménye szerint a miniszterelnök kétségbeesésében indítja el a népszavazást.

2021. július 21., 14:35

Szerző:

Az Orbán rendszer az utolsó felvonásához érkezett – írta meg legújabb bejegyzésében Barkóczi Balázs. A DK szóvívője szerint Orbán Viktor súlyos vereségeket szenvedett, mivel Magyarország elvesztette az uniós forrásokat. A párt szóvivőjének közleményében az áll: a Fidesz korrupciója és a Pegasus-botrány miatt veszíti el az ország az uniós pénzeket. Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormányfő új háborús terepet talált magának, és ez adja a meghirdetett népszavazás keretét. A DK szerint a párt mindent megtesz majd, hogy ellehetetlenítse az Orbán Viktor által kezdeményezett népszavazást.

A párt úgy véli: a népszavazás eredménytelen lesz. A Demokratikus Koalíció arra számít, hogy az ellenzék megnyeri 2022-ben az országgyűlési választásokat. A NER pedig az utolsó napjait éli, és egy népszavazás nem fogja megakadályozni a kormány bukását, áll a bejegyzésben.

(Kiemelt kép: Urnabontás a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban kialakított 24. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. Fotó: Komka Péter / MTI)