Óriási erőkkel kerestek egy 8 éves gyereket a Balatonnál, mire kiderült, hogy hazament

Rendkívüli akció zajlott Siófok Aranypartján, nagy erőkkel kerestek egy 8 éves kisfiút. 

2024. augusztus 1., 13:38

Szerző:

A gyermek eltűnésének bejelentését követően a rendőrség, a vízimentők és a parton tartózkodó civilek egy emberként fogtak össze és megkezdték a keresést – adta hírül a sonline.hu.

Helikopter is kereste 

A portál tájékoztatása szerint a rendőrségi helikopter szinte egy helyben lebegett hosszú perceken keresztül, alig láthatóan araszolva a part menti sekély víz felett. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt is elmondta, a kisfiú miatt az egész területet átkutatták, de nem akadtak a nyomára. Az emberek csatárláncot alkottak, a vízben és a parton egyaránt a fiút keresték. Nem sokkal később azonban kiderült, a gyermek épségben hazament a családi apartmanba. 

Tragédia Fonyódon 

Bár a fenti történet jó véget ért, sajnos azonban nem ritka, hogy az önfeledt balatoni fürdőzés tragédiával zárul. Ahogyan azt lapunk is megírta egy 85 éves férfi rosszul lett a vízben, majd nem sokkal később életét vesztette. A bácsi a fonyódi szabadstrandon lett rosszul a vízben, miután pedig kihúzták a partra hosszú ideig próbáták újraéleszteni, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, ám az életét sajnos már nem lehetett megmenteni. Orbán Zoltán, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a tragédiával kapcsolatban azt közölte, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Holttest a Balatonban

Amint arról portálunk is beszámolt a vízimentők segítségét kérte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság július 12-én, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy eltűnt egy fiatal férfi A bejelentés nyomán felmerült annak gyanúja, hogy a férfi a Balatonban tűnhetett el, ezért a Révfülöpön állomásozó Alfa sürgősségi mentőhajóval megkezdték a kutatást. A mentőegység aztán egész éjszaka kutatómunkát végzett a Császtai strand mély vizes területén. A kutatást az éjszakai hullámzás és a közel 29 fokos víz is nagyon megnehezítette, így végül másnap reggel fél 6 körül találtak rá az eltűnt személy holttestére.

Nagyon kell vigyázni

A VMSZ posztjában arra is figyelmeztet, hogy ismert betegséggel rendelkezők a szokásosnál óvatosabban fürdőzzenek. Felhívják a figyelmet arra is: a fürdőzők törekedjenek arra, hogy csoportosan menjenek be a vízbe, hogy egy rosszullét esetén azonnal segítséget kaphassanak. Sajnos a hasonló esetek nem ritkák a Balaton környékén, a szezon során mindig van dolga az illetékes hatóságoknak

Hasznos tanácsok 

A balatoni fürdőzés kapcsán egyébként gyakran tesz közzé hasznos tanácsokat a rendőrség is. Egyebek között mindenkit arra kérnek, hogy ha valaki nem biztos magában, akkor csak a sekély vízben fürödjön. Továbbá kiemelik, mindenki maradjon partközelben, ha SUP-ozik. Felhívják a figyelmet, hogy 11 és 16 óra között senki ne tartózkodjon sokáig a nyílt vízen, valamint senki ne strandoljon alkohol vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt.

 (Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)