Elpusztult a fővárosi állatkertben született tapírborjú

2018. szeptember 11., 11:00

Szerző:

Elpusztult a nemrégiben született tapírborjú - írta közleményében a  Fővárosi Állat- és Növénykert.

A boncolás a szív- és vázizmok elfajulását, illetve súlyos fokú májelfajulást állapított meg: ezeket az anyai gondoskodás, illetve az állatkerti szakemberek erőfeszítései sem tudták ellensúlyozni.

Fotó: Fővárosi Állat és Növénykert

Pár napja írtuk meg, hogy a tapírok esetében a borjú születésére már nagyon régóta vártak a szakemberek, hiszen utoljára 31 esztendeje volt lehetőség arra, hogy az Állatkert közönsége újszülött tapírt láthasson.

A tapírgyerek szeptember 2-án, azaz vasárnap látta meg a napvilágot. Suki, a 20 éves anyaállat ráadásul nem az istállóban, hanem a Dél-Amerika kifutó hátsó részén adott életet a kicsinek, így azok a látogatók, akik akkor épp arra sétáltak, a saját szemükkel is láthatták az apróság világra jövetelét.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.