Elnöki kegyelmet kapott a férjét elkábítva nyakon szúró nő

Áder Jánostól úgy döntött, hogy tíz helyett csak öt évet kell ülnie Kertész Ágnesnek, és azt sem fegyházban, hanem fogházban.

2021. május 17., 18:18

Szerző:

Kertész Ágnes azután fordult Áder Jánoshoz, hogy a bíróság emberölési kísérlet miatt 10 évnyi fegyházra ítélte 2019-ben. Az enyhítés hírét Lichy József, Kertész Ágnes korábbi ügyvédje jelentette be – írja a Blikk.hu.

A három évvel ezelőtti ítélet szerint Ágnes kábítószert tett férje italába, majd többször megszúrta. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ágnes hiába próbálta a bíróságon bizonyítani, hogy több éve bántalmazó kapcsolatban élt, és a férje válogatott pszichés módszerekkel kínozta őt, érveit nem vették figyelembe. A pár közös kislányát évek óta az apuka neveli.

A vád szerint az asszony kábítószert kevert volt férje italába, majd a szinte magatehetetlen férfit többször megszúrta, közös gyermekük a fürdőszobában volt a bűncselekmény ideje alatt. Ezzel szemben Ágnes állítja: soha nem akarta bántani gyermeke apját, a férfi saját magát sebezte meg, s amikor ő ezt észrevette, odament hozzá, majd dulakodni kezdtek, amelyben mindketten súlyos sérüléseket szereztek. A bíróság első és másodfokon sem hitt Ágnesnek, aki 2019-ben megkezdte büntetését.

Kertész Ágnes szerint a vele történtek a családon belüli erőszak tipikus esete. A köztársasági elnök kegyelme révén 2024-ben szabadulhat az asszony.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI | Bruzák Noémi)