Elnézést kért Márki-Zay Péter, amiért azt mondta: Dobrev Klárával nem lehet nyerni

2021. október 5., 20:10

Szerző:

Márki-Zay Péter elnézést kért Dobrev Klárától, amiért a múltkor azt mondta: Dobrev Klárával nem lehet legyőzni Orbán Viktort. Az MMM miniszterelnök-jelöltje ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette ki. Ugyanakkor hozzátette: van úgy, hogy az embernek meggondolatlan mondatok is kicsúsznak az ember száján.

Márki-Zay azt is megerősítette: vélhetően ő lesz az, aki visszalép, de még nem eldöntött kérdés, és mindenképp szorosan együtt fognak működni Karácsony Gergellyel, amennyiben ő nyeri az előválasztást.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarország Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, a miniszterelnök-jelölti vitán az RTL Klub stúdiójában 2021. szeptember 24-én, Budapesten. Fotó: Dimény András / 168.hu)

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.