A Fidesz jelöltje legyőzte az ellenzéket az I. kerületben

Gelencsér Ferenc Momentum-elnök és parlamenti képviselő helyét a Fidesz szerezte meg a budavári kerületben, V. Naszályi Márta polgármesternek fideszes többséggel kell szembenéznie a képviselőtestületben.

2022. szeptember 11., 20:23

Szerző:

Gelencsér Ferenc Momentum-elnök helyére fideszes önkormányzati képviselőt választottak meg a budaváriak vasárnap, közölte a Mandiner. A kormánypárti hírportál információi szerint az időközi választás eredményeképpen Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje ülhet be a képviselőtestületbe.

Gelencsér és Karácsony Gergely az ellenzék jelöltje, Korsós Borbála mellett kampányolt, aki viszont most alulmaradt. A kerületet 2019 októberében egy emberes többséggel hozta el az ellenzéki összefogás, Váradiné Naszályi Márta párbeszédes képviselő pedig a kerület polgármestere lett.

Facebook-bejegyzésében Fazekas közölte, az önkormányzati kerületet több mint 50 százalékkal vitte el.

Akkor az ellenzék egyemberes többséget szerzett, a képviselőtestület Fazekas győzelmével azonban senkinek sincsen többsége, így Váradiné Naszályi Márta párbeszédes kerületi polgármester nehéz helyzetbe került.

(Kiemelt kép: Fazekas Csilla / Facebook)

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.