Ellentüntetés lesz vasárnap a Putyin-párti megmozdulás közelében

Trükkösen, de végül megtartják a Putyin-párti tüntetést.

2022. április 28., 17:28

Szerző:

Vasárnap délután vonulnak fel a Putyin-pártiak a Szabadság téren, erre válaszul a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület egy időben ellentüntetést szervez a Deák térre – írja a 444.

Az ellentüntetést a Putyin-párti tüntetés megrendezése ihlette. „Ennek láttán a Magyarországon élő ukrán nemzetiség civil szervezetei, és magyar civilek is – ahogy a világ más városaiban – megmozdulást hirdettek Ukrajna mellett. Szolidaritásunkat a megtámadott, és nem az agresszor mellett szeretnénk kifejezni, azok mellett szeretnénk kiállni, akik családtagjaikat, otthonukat, megélhetésüket vesztették el az orosz támadás következtében, akik hazájuk védelmében életüket kockáztatják.”

A megmozdulás keretében vasárnap 13 órakor az ellentüntetők a Deák térről a Vértanúk terére vonulnak. Mint írják az eseményben: „Eljött az ideje, hogy megmutassuk a világnak, bebizonyítsuk önmagunknak, hogy sokan vagyunk Budapesten olyanok, akik egyértelműen elítéljük az orosz agressziót, a kegyetlenséget, a civilek meggyilkolását, és kiállunk Ukrajna szuverenitása, területi integritása mellett”. 

(Kiemelt kép: Az Egységben Magyarországért tüntetést szervezett az orosz kémbank (International Investment Bank) és Putyin ellen a Clark Ádám téren, Budapesten 2022. március 1-jén. Fotó: Ladóczki Balázs / 168.hu)

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel teljes egészében magyar tulajdonba került a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat – közölte a Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. hétfőn.