Kövér Lászlóé az utolsó szó

Elkezdődött a helyezkedés a parlamenti pozíciókért. 

2022. május 1., 10:19

Szerző:

Elküldték igényeiket a parlamenti tisztségek kapcsán az ellenzéki pártok Kövér Lászlónak. Az összefogás pártjai 4 bizottsági elnöki posztot szeretnének, míg a Mi Hazánk két bizottságot vezetne. A Momentum egyetlen tisztséget sem igényelt. A kormánypártok már korábban jelezték: összesen 5 bizottságot vezethetnek az  ellenzéki pártok. 

Az előző ciklusban az ellenzék összesen 5 parlamenti bizottságot vezethetett,  és ez a hétfőn kezdődő országgyűlésben is így lesz. Ugyanakkor az idei választás után a Mi Hazánknak is járhat elnöki tisztség. Ami azt jelenti, hogy a következő ciklusban kevesebb vezetői poszttal számolhatnak a választáson együtt induló összefogás pártjai.

A Népszava úgy tudja, hogy a szocialista Vajda Zoltánt jelölik a költségvetési bizottság élére, a fenntartható fejlődés bizottságát az LMP-s Keresztes László Lóránt vezetné, Varju László ezúttal a népjóléti bizottság elnöke kíván lenni. A Nemzetbiztonsági bizottság első embere pedig a jobbikos Sas Zoltán lenne. Azonban a nemzetbiztonsági bizottság élére nem csak az összefogás pályázik, hanem a Mi Hazánk is.

(Kiemelt kép: Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

20:10

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.