Elkerülőt kaphat az M0-ás autópálya, hogy ne minden autós utazzon Budapestig

2019. május 20., 11:13

Szerző:

Megvalósíthatósági tanulmányt készítenek elő a 13-as, a 81-es és a 63-as autóút kétszer kétsávos gyorsforgalmi úttá alakítására, amellyel létrejönne egy Komárom-Székesfehérvár-Szekszárd útvonal, amely elkerüli Budapestet - ez derül ki a Magyar Nemzet hétfői írásából.

Magyarország egyébként több közlekedési folyosó találkozási pontja, ebből a legforgalmasabb a Balkán-Nyugat-Európa útvonal Hegyeshalom és Nagylak között. Ez a forgalom jelenleg rendre az M0-ig közlekedik, majd onnan vált át az M1-es autópályára – valamint fordítva –, tehát

Budapest agglomerációs forgalmával együtt hatalmas a terhelés a fővárosnál, több órás dugók is kialakulnak.

Az új útvonallal elérhető lenne, hogy akinek nem kell, azok ne utazzanak el Budapestig, hanem azt, és az útba eső városokat elkerülve haladhasson.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.