Meghalt Frank Júlia

A több mint 130 szakácskönyvet jegyző Frank Júlia 76 éves volt.

2022. október 18., 15:10

Szerző:

Kedd hajnalban, kórházban halt meg a magyar gasztroirodalom egyik legtermékenyebb szerzője, Frank Júlia.

A 444.hu megemlékezésében szerepel egy, a korra jellemző történet: Frank Júlia egy korábbi interjúban beszélt arról, hogy a hetvenes évek végén annyira akart egy színestévét, hogy úgy döntött, márpedig ő igenis tud recepteket írni.

Talált ugyanis egy pályázatot, amin „egy borzalmas panírporral kellett ételt készíteni, és a fődíj egy színes tévé volt”. Frank nyert, aztán írt egy szakácskönyvet, amivel először mindenhonnan elhajtották, végül a Mezőgazdasági Kiadóval tudott szerződést kötni egy könyvről a sertés házi feldolgozásáról, miközben addig még disznóvágást sem látott. Ennek ellenére megírta a 600 oldalas Disznótorban című könyvét, amit „vidéken vettek, mint a cukrot”.

Összesen több mint 130 szakácskönyve jelent meg.

(Kiemelt fotónk: Frank Júlia újságíró és Voith Ági színésznő, amikor bemutatják a Könnyed magyar konyha című szakácskönyvet, Frank Júlia receptjeivel. MTI Fotó: Földi Imre)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.