Elhunyt a Baptista Szeretetszolgálat alapítója

57 éves korában elhunyt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnöke, emeritus.

2022. május 21., 12:20

Szerző:

„Sándor, áldott vagy és áldás voltál! Millióknak, de legfőképp nekünk. Köszönjük!” – írta közösségi oldalán a Baptista Szeretetszolgálat Szenczy Sándorról.

Szenczy Sándor 1965-ben született Sajószentpéteren. Tizennégy éves volt, mikor szülei elváltak és ő elköltözött otthonról. Ebben az időszakban magától értetődőek voltak a bulik, az alkohol, a kábítószer, a rendőrségi ügyek. A Baptista Szeretetszolgálatot 1996-ban hozta létre. Az alapítvány ma hazánk egyik legnagyobb humanitárius szervezete, amely a világ huszonöt országa mellett Magyarországon is nagy szervezetté nőtt. Sándor és családja lakott és segített már Koszovóban, Vietnámban, Jordániában, Sri Lankán, Kambodzsában. Észak-Koreába, Csecsenföldre, Irakba és egyéb „forró” válságövezetekbe sokszor inkább egyedül utazik. Munkája során találkozott államok vezetőivel, köztük három amerikai elnökkel is, tartott imaórát a Pentagonban és a kambodzsai dzsungel közepén  – olvasható a Szeretetszolgálat oldalán.

(Kiemelt kép: Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány elnöke a szeretetszolgálat logisztikai központjának ünnepélyes alapkőletételén a pákozdi ipari parkban 2018. szeptember 10-én. MTI Fotó: Mónus Márton)

Tegnap 19:54

Új program indítását tervezi a kormány, amelynek keretében ösztönözni fogják a magyar vállalkozások külföldön keletkezett profitjának hazai befektetését a kapacitásaik bővítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.