Elemző: ha Orbán nem áll ki vitázni, ráakaszthatják a gyáva jelzőt

Mindenki Magyarországa Mozgalom mindent megtesz egy esetleges vitáért. 

2022. február 7., 07:16

Szerző:

„Beakadt a vita a miniszterelnök-jelöltnek” – ezt Kocsis Máté, a Fidesz frakció-vezetője mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, két nappal azután, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom plakát-kampányt indított, ami azt sugallja, hogy Orbán Viktor fél kiállni – adta hírül az ATV. Márki-Zay Péter szerint a kormányfő fél szembeszállni azzal a megélhetési válsággal, amit ők okoztak. A politikai elemző közben kiemelte: sok múlik azon, hogy mennyire akarják a vitát a fideszes szavazók. 

Két napja lepte el az egész országot az a plakát, amin a miniszterelnök látható a következő szöveggel: „Hazudik, ezért fél vitázni!”  Mindenki Magyarországa Mozgalom 1300 plakáttal, és autókkal üzen az embereknek, céljuk egy esetleges  miniszterelnök-jelölti vita létrejötte. 

„Ha jól nézem, ugye ez a vita, ez annyira fontos dolog nála, hogy konkrétan vitában áll a nyugdíjasokkal, a vidékiekkel, a minimálbéresekkel, a fogyatékkal élőkkel, a munkavállalókkal, az újságírókkal, politikai elemzőkkel, tehát én nem tudom, hány vitát szeretne még, de ez egyelőre ránézésnek is elég lesz ebben a kampányban”

– mondta el Kocsis Máté Orbán Viktor védelmében. 

Egy politikai elemző az ATV-nek elmondta, a jelenlegi kampány akár hatásos is lehet, és ha valóban nem áll ki vitázni Orbán, akkor a gyáva jelzőt is ráakaszthatják. 

„Már most is van olyan kutatás, ami azt mutatja, hogy a fideszes tábor egy része azért örülne, ha lenne vita. Hogyha még jön pár ilyen kutatás, és még jobban azt fogjuk látni, hogy a két miniszterelnök-jelölt súlycsoportban azonos szinte áll, akkor a fideszes tábor is meg fog fordulni, és akkor viszont kénytelen lesz Orbán Viktor is megfelelni ennek az akaratnak”

– mondta Gáspár Kristóf elemző. 

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2022. január 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Felsővezeték-szakadás miatt késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál, közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.