Elballagnak a pályaelhagyó tanárok

November 8-án a Deák Ferenc téri templom elől a Szent István térre „ballagnak” a pályaelhagyó tanárok. Ezzel az akcióval szeretnék az esemény szervezői demonstrálni, hogy milyen magas a tanári hivatást elhagyók száma. 

2022. november 2., 16:32

Szerző:

„Az eseménnyel a pályaelhagyás problémáján keresztül a közoktatás egészének tarthatatlan állapotára kívánjuk felhívni a figyelmet” – írják a szervezők.  A ballagás november 8. 17:00-18:30-ig lesz, a Deák Ferenc térről indul és a Szent István téren, a Bazilika előtt ér véget. 

A ballagtatókat (szülőket, öregdiákokat) és támogatókat várják a sorfalba a ballagás kijelölt útvonala mentén, majd az elhaladó ballagók után a menetbe állva; illetve a Szent István-bazilika előtt is lehet csatlakozni a ballagókhoz. A ballagtatóktól egy szál virágot szívesen fogadnak a ballagó tanárok, az átadás a Bazilika előtt történik. A megjelenő pedagógusoktól a ballagáshoz illő öltözetben való részvételt kérik.

Azt is kérik, hogy a ballagó tanárok viseljenek ballagási tarisznyát, továbbá vigyenek magukkal egy szalagot, melyen a keresztnevük, a tanított tantárgyuk, és a pályán eltöltött éveik száma szerepel. 

Az esemény szervezői egyházi fenntartású intézmények tanárai.

(Kiemelt fotónk illusztráció: „Viszlát” felirat és virágcsokor a feldíszített táblára rajzolva egy végzős osztály tantermében. MTI/Balázs Attila)