Elballagnak a pályaelhagyó tanárok

November 8-án a Deák Ferenc téri templom elől a Szent István térre „ballagnak” a pályaelhagyó tanárok. Ezzel az akcióval szeretnék az esemény szervezői demonstrálni, hogy milyen magas a tanári hivatást elhagyók száma. 

2022. november 2., 16:32

Szerző:

„Az eseménnyel a pályaelhagyás problémáján keresztül a közoktatás egészének tarthatatlan állapotára kívánjuk felhívni a figyelmet” – írják a szervezők.  A ballagás november 8. 17:00-18:30-ig lesz, a Deák Ferenc térről indul és a Szent István téren, a Bazilika előtt ér véget. 

A ballagtatókat (szülőket, öregdiákokat) és támogatókat várják a sorfalba a ballagás kijelölt útvonala mentén, majd az elhaladó ballagók után a menetbe állva; illetve a Szent István-bazilika előtt is lehet csatlakozni a ballagókhoz. A ballagtatóktól egy szál virágot szívesen fogadnak a ballagó tanárok, az átadás a Bazilika előtt történik. A megjelenő pedagógusoktól a ballagáshoz illő öltözetben való részvételt kérik.

Azt is kérik, hogy a ballagó tanárok viseljenek ballagási tarisznyát, továbbá vigyenek magukkal egy szalagot, melyen a keresztnevük, a tanított tantárgyuk, és a pályán eltöltött éveik száma szerepel. 

Az esemény szervezői egyházi fenntartású intézmények tanárai.

(Kiemelt fotónk illusztráció: „Viszlát” felirat és virágcsokor a feldíszített táblára rajzolva egy végzős osztály tantermében. MTI/Balázs Attila)

 

 

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).