Eladja tulajdonosa a Róbert Károly Magánkórházat

2018. április 12., 14:38

Szerző:

Tíz év után eladja a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-t Lantos Csaba milliárdos befektető. Az intézmény mára évi 2 milliárd forintos bevételt és 140 millió forint adózás előtti nyereséget termel – írja a hvg.hu.

Az intézményt a MedAlliance Holding Zrt. vásárolja meg.

– Szó sincs arról, hogy ezzel kiszállnék az egészségügyből. A Lantos Vagyonkezelő leányvállalatánál, a Futurmed Kft.-nél marad a Budakeszi úti járóbeteg-szakrendelő, de számos más, elsősorban egészségipari vállalkozásban is van érdekeltségem. Egyszerűen úgy ítéltem meg, hogy most érkezett el az a pillanat, amikor megéri eladni a kórházat – mondta Lantos.

Amint azt novemberben megírtuk, a Róbert Károly Magánkórház tulajdonosai egymilliárd forintot fordítottak a 250 szakembert foglalkoztató, 55 ágyas intézmény fejlesztésére.

 

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

08:47

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.