Ekkora béremelést kapnak januártól a kulturális dolgozók

Orbán Viktor aláírta a rendeletet.

2021. december 7., 12:42

Szerző:

Húsz százalékos béremelést kapnak január 1-jétől az állami kulturális szférában dolgozók, miután Orbán Viktor miniszterelnök aláírta a kulturális ágazatot érintő bérfejlesztésről szóló kormányrendeletet, derül ki a Magyar Közlönyből. Az emelés többek között vonatkozik a levéltári dolgozókra, a múzeumi és könyvtári dolgozókra, valamint azokra az előadó-művészeti dolgozókra, akik olyan közfeladatot ellátó intézményekben vagy kulturális közfeladatot ellátó szervezetekben dolgoznak, amelyek a központi költségvetésből rendszeres támogatásban részesülnek, írja a Telex.

A központi költségvetés támogatásban részesíti azokat az egyházi fenntartású, kulturális közfeladatot ellátó intézményeket vagy szervezeteket, amelyek vállalják, hogy kulturális foglalkoztatottjaik munkabérét 2022. január 1-jétől 20 százalékkal emelik. A béremelésnek a bruttó bér összegének alapulvételével kell megtörténnie.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Jose COELHO / POOL / AFP)

2023. január 28., 14:30

Többnyire borult, hideg időre számíthatunk a hétvégén, havas esővel, széllökésekkel – a hőmérséklet még nappal sem kúszik 5 fok fölé.