Ekkor lehet durva időjárás-változásra számítani

Készüljön fel. Viharos szél és jég is pusztíthat.

2021. július 27., 19:08

Szerző:

Hétvégén hullámzó hidegfront érkezik, fokozatosan mindenhol megszűnik majd a hőség. Péntek éjfélig a nagy meleg miatt a legmagasabb – harmadfokú – hőségriadó van érvényben. Hétvégén azonban változás kezdődik, északnyugat felől egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket, mely előreláthatóan hétfőre át is vonul hazánk fölött, így augusztus első napjaiban megszűnik a tikkasztó hőség – írta az Időkép.

Szombaton és vasárnap megosztott lesz időjárásunk, legalábbis ami a hőmérsékletet illeti. Északon és nyugaton elkezd mérséklődni a kánikula, ugyanakkor az Alföld déli részén kitart a hőség, szombaton még 36–37 fok is lehet. Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és záporokra, zivatarokra több helyen, akár több alkalommal is számítani lehet. Felhőszakadással, szélviharral és jégesővel kísért heves zivatarok is jó eséllyel előfordulhatnak.

(Kiemelt kép: Zivatarfelhő a Balaton felett a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna felől fényképezve 2021. május 18-án. Fotó: Varga György / MTI)