Együtt lett öngyilkos egy idős házaspár Budapesten

A 70 év körüli nő és a férje nem akarták megvárni, amíg kórházba kerülnek.

2023. augusztus 27., 13:38

Szerző:

Öngyilkosságot követett el egy idős házaspár Budapest XI. kerületében, a Lecke utcában – írja az ATV. A pár egyik szomszédja szerint egyáltalán nem volt meglepődve, amikor értesült a hírről. Mint mondta, a férfi, István már hónapokkal ezelőtt közölte vele, hogy feleségével, Erikával öngyilkosságra készülnek. „Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg”– mondta szomszédjának a férfi. A szomszédot azonban ennek ellenére is meglepte, hogy a pár valóban elkövette az öngyilkosságot. 

„Már régóta ismertük őket, nagyon művelt házaspárról van szó. A férfival többször találkoztam, mint az asszonnyal. Ezeknél az alkalmaknál mindig beszélgettünk, hiszen jó viszony volt köztünk. Emlékszem, még hónapokkal ezelőtt Istvánnal sétáltam le a lépcsőn, amikor megemlítette, hogy egyre betegebbek és már a felesége is alig tud mozogni” – mondta a szomszéd, aki szerint István azt mondta neki, hogy nem akarnak kórházba kerülni, inkább tisztességgel szeretnének elmenni. 

„Szinte biztos vagyok benne, hogy segítettek egymásnak, hiszen az asszony már alig bírt mozogni. Annyira szerették egymást, hogy együtt akartak meghalni! Nekik nem volt más kötődésük senkihez, nem tudok a családjukról semmit, de ha volt is, ide biztosan nem jártak, nem látogatták őket. Nagyon sajnálom, mert tisztességes emberek voltak, és ebből is látszik, hogy igaz szerelem volt az övék” – vélekedett a szomszéd.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)