Egyre gyűlnek a színművészetisek támogatói: megjöttek a közművelődési és könyvtári szakemberek

2020. szeptember 7., 08:44

Szerző:

Már 81 közművelődési és könyvtári szakember csatlakozott a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és a Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK hallgatói melletti szolidaritási akcióhoz a Facebookon

“Hiszünk abban, hogy kultúránk gazdagsága annak sokszínűségében, autonóm működésében, közösségeink erejében nyilvánul meg. Meggyőződésünk, hogy semmilyen politikai döntés nem születhet az érintettek teljes körének, ide értve az SZFE minden polgárát és a szélesebb szakmai közvéleményt is, bevonása, véleményének legteljesebb mértékű figyelembevétele nélkül” - szól a Facebook-posztban közölt szöveg. 

Az aláírók támogatják, hogy az egyetem oktatási és kulturális autonómiáját haladéktalanul kapja vissza.

 

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.