Egymilliárdért újítják fel Tarlós sasfészkét

2018. április 26., 11:59

Szerző:

A Főpolgármesteri Hivatal 973 939 796 forintos keretszerződést kötött „műemléki ingatlanon, karbantartási és iroda, valamint kapcsolódó helyiségek felújítási munkáinak” elvégzésére – vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményben a Zoom.

A szerződésben van egy 450 millió forintos opció is, tehát a megbízás ára elvileg elmehet 1,42 milliárd forintig.

A közbeszerzést az OPUS Ingatlanszolgáltató Kft. és az IN-WEST Kft. nyerte.

Verseny nem volt, a cégek a megbízást forintra pontosan az előzetesen becsült áron vitték el.

Összesen 55 727 négyzetméternyi területről van szó, ebből a legnagyobb falat a Városháza (53 ezer négyzetméter). A tájékoztatás szerint a felújítási munkálatok döntően a Főpolgármesteri Hivatal műemlék épületében zajlanak majd. A feladat az irodák, irodacsoportok és csatlakozó kiszolgáló területek – vizesblokkok,konyhák, közlekedők, irattárak – építési engedélyt nem igénylő felújítási munkáinak elvégzése lesz. Építési engedélyt a karbantartási munkák sem igényelnek majd – írja a portál. 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.