Egymilliárd dolláros csalással vádolják a Pólus Center tulajdonosát

2019. április 12., 15:21

Szerző:

Több mint egymilliárd dolláros (285 milliárd forintos) csalással vádolja a Pólus, a Campona és sok más magyar ingatlan tulajdonosát több amerikai és egy cseh befektető - írja a G7.hu.

Radovan Vitek a Forbes szerint Csehország harmadik leggazdagabb embere. A befektetők szerint az üzletember strómanokon keresztül vásárolt fel részvényeket egy luxemburgi központú céget, az Orco Property Groupot, veszekedéseket és vitákat színlelve bírta rá őket, hogy áron alul adják el a részvényeiket.

Az Orcónak több befektetése is volt például az Andrássy úton (korábban a tulajdonukban volt a Divatcsarnokot, és ők újították fel a Párizsi Nagy Áruházat). Magyar plázákat (köztük a Pólust és Camponát) is tulajdonló cége, a Czech Property Investment Olaszországban, Svájcban, Franciaországban és a közép-kelet-európai régióban is aktív.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.