Van, ahol nem nézik jó szemmel a sztrájkoló pedagógusokat

Január 3-án már lehet olyan iskola, ahol csak gyermekfelügyeletet tudnak biztosítani a tanárhiány miatt.

2021. december 18., 12:26

Szerző:

Már voltak olyan oktatási intézményvezetők, akik jelezték a dolgozóiknak, hogy nem fogják jó szemmel nézni, amennyiben csatlakoznak a szakszervezetek által szervezett januári sztrájkhoz – nyilatkozta Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában, írta az ATV.

A PSZ elnöke nem sorolt fel konkrét példát, de hangsúlyozta: a figyelmeztető sztrájkot nem ellenséges céllal tervezik. Ahogy korábban már mi is megírtuk, figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-ére a PSZ és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A sztrájkhoz az vezetett, hogy a kormánnyal való tárgyalásokon nem sikerült elérni, hogy vonják vissza az állami iskolák dolgozóira vonatkozó rendeletet, ami alapján fizetés nélküli szabadságra kell küldeni azokat, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen. Továbbá nem született megállapodás a béremelésről sem.

Szabó Zsuzsa a rádióműsorban elmondta, hogy január 3-tól lehet, hogy lesznek olyan iskolák, ahol csak gyermekfelügyeletet tudnak majd biztosítani szakos tanárok híján.

(Kiemelt képünk illusztráció. távoktatás az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetében 2020. március 23-án. fotó: MTI/Komka Péter)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.