Egyelőre nem alakul meg a szélsőjobboldali európai frakció, aminek részesei lennénk

A 444 információit Novák Katalin cáfolta.

2021. december 1., 15:11

Szerző:

Úgy tűnik, mégsem alakul meg az a szélsőjobboldali európai frakció, amelyben Orbán Viktor, Matteo Salvini és több más, az Európai Néppártról bőven jobbra tolódott politikus lenne. Ennek az az oka, hogy Matteo Salvini lemondta a formálódó szélsőjobboldal egységesítéséről szóló szombati találkozót, mivel a lengyel PiS továbbra is az ECR-ben maradna – erről az olasz La Repubblica számolt be.

Az ATV Havasi Bertalannál érdeklődött az ügyben, aki elmondta, hogy Orbán Viktor szombaton az európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban. Továbbá Novák Katalint is megkérdezték a 444 cikkjében szereplő információkról  aki cáfolta, hogy a Fidesz egy frakcióba ülne a német AfD-vel.

„A más tartalmú ellentétes híresztelésekkel szemben biztosíthatok mindenkit arról, hogy a Fidesz csak demokrata konzervatív pártokkal fog a jövőben is együttműködni”

– közölte.

Korábban mi is megírtuk, hogy a 444 információ szerint szélsőjobboldali frakció jön létre az Európai Parlamentben, amiről szombaton tesznek bejelentést.

(Kiemelt kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala)

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.