Egy éve nem talál gazdára a Liget-klub (Egykori E-Klub)

2021. július 5., 10:12

Szerző:

2020 júniusában jelentették be, hogy bezár a Népliget melletti kultikus szórakozóhely, a Liget-klub. Kezdetekben próbálták 180 millió forintos áron értékesíteni, amiért a vevő megkapta volna az épületet húsz évre, minden felszereléssel együtt (hangfalakat, keverőket, bárokat, asztalokat és még a jéggépeket is). Idén viszont már 1,3 milliárd forintért eladó az egész épület.

 

E-Klub

A több, mint fél évszázaddal ezelőtt alapított E-Klub egész Kelet-Európában az egyik első egyetemi klub volt. Nevét az otthonául szolgáló Műegyetem E-épületéről kapta. Az E-Klub 1992 márciusában költözött át egy Budapest 10. kerületi ingatlanba, a Népligetnél álló Jurta Színház épületébe.

Az E-Klub számtalan zenekar közismertté válásában játszott szerepet. Itt tartotta meg például az Irigy Hónaljmirigy az első lemezbemutató koncertjét és Ganxta Zolee is itt mutatkozott be első alkalommal, mint rapper. A sikerhez hozzájárult az is, hogy az épület hatalmas, közel 2400 négyzetméteres alapterületével rengeteg embert tud befogadni.

1998-ban aztán eljött a stílusváltás ideje is. Az E-Klub átállt az egyre népszerűbb diszkózenére és ezzel Budapest és az ország egyik legnagyobb diszkó klubjává alakult. Így volt ez egészen 2007-ig, amikor is befejezte a működését. Az épületet bérbe adták.

 

Liget Club

Egy ideig Diesel Klub néven működött tovább a hely, majd Morrison's Liget, később pedig Liget Club néven lett újra az egyik legnépszerűbb fővárosi szórakozóhely. Az üzemeltetők rengeteg pénzt fektettek bele. Felújították a teljes elektromos rendszert, minden burkolatot tűzállóra cseréltek, a vizesblokkokat és a fűtésrendszert is korszerűsítették.

A koronavírus járvány miatt tavaly márciusban bevezetett korlátozások végül térdre kényszerítették a Liget Clubot. Az üzemeltetők 2020 június 19-én facebook üzenetben jelentették be a bezárást:

„Kedves Vendégeink!

A Morrison's Liget 2011‐es nyitása óta hétről hétre törekedtünk arra, hogy feledhetetlen bulikkal vigyünk örömöt a hozzánk látogatók életébe. Hálásak vagyunk, hogy ellátogattatok hozzánk, és hozzájárultatok ahhoz, hogy Magyarország meghatározó buli helyszínévé válhasson a Club.

Sajnos a kialakult helyzet miatt nem tudunk tovább üzemelni.

A Liget Club vezetősége és teljes személyzete nevében köszönjük Nektek az elmúlt éveket!

A Liget Club mint szellemiség, jó emlék, közösség, és mint Facebook oldal nem szűnik meg, ki tudja mit hoz a jövő, lehet hogy még találkozunk...”

Ezzel a Liget Club lett a koronavírus járvány első híres szórakozóhely áldozata.

Az épületben 3 szinten több mint 40 helyiség található. Egykoron mintegy 2270 ember befogadására is alkalmas volt a hely. Jelenleg Budapest egyik legnagyobb egybefüggő eladó intézménye, mely alkalmas lehet nagyszabású rendezvények, sportesemények vagy kiállítások lebonyolítására, szórakozóhely üzemeltetésére, egészségközpont működtetésére, de számos más funkció is megvalósítható.

forrás: https://megveszlak.hu/Blog/liget-club-2021

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.