Egy csepeli ámokfutó 13 autót és 2 boltot tört fel két nap alatt

Az autókból vitt, amit tudott, ruhát, táskát, pénzt, lézeres távolságmérőt, a boltokba azonban nem tudott bejutni a biztonsági rácsok miatt.

2021. május 8., 10:36

Szerző:

Egy húszéves férfi, a budapesti Sz. Tamás 2021. április 14. és április 15. között tizenhárom autót tört fel Csepelen, közülük hatból lopott is – írja a police.hu. Az elkövető betörte a kiszemelt autók ablakát, majd a kesztyűtartóból vagy az utastérből ellopta az otthagyott, könnyen mozdítható tárgyakat. Lopott ruhaneműket, sporttáskát, pénzt, de lézeres távolságmérőt és egy egészségügyi dobozt is elhajigált. Az elkövető közel hatszázezer forint kárt okozott a betört ablakokkal.

Sz. Tamás betört egy trafikba és egy boltba is, ezeknek szintén betörte az üvegét, de a biztonsági rácsokon már nem jutott be, így nem tudott ellopni semmit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz. Tamást május 4-én fogták el. A csepeli rendőrök a férfit két rendbeli lopás bűntett kísérlet, 6 rendbeli lopás vétség és 7 rendbeli lopás vétség kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi beismerő vallomást tett.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.