Egész tűrhető lesz a hétvégén az időjárás

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig.

2023. július 7., 20:07

Szerző:

A Skandináv-félszigettől egészen a Kárpát-medence térségéig egy hosszan elnyúló frontrendszer helyezkedik el. A front mentén több helyen is záporok, zivatarok alakultak ki, melyeket helyenként felhőszakadás kísér. A Közép-európai területek felett anticiklon terül el, ezért nagyrészt nyugodt, száraz az idő. 

A Kárpát-medence a hidegfront hátoldalán helyezkedik el, helyenként felhősebb az idő, majd holnaptól szárazabb légtömeg húzódik fölénk.

Napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, melyekből a déli tájakon elvétve előfordulhat zápor. Éjszakától már derült vagy gyengén felhős lesz az ég és csapadékra sem kell számítani. 

Az északias szelet pénteken erős, szombaton élénk lökések kísérhetik – elsősorban a keleti részeken.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is idő valószínű. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI | Czeglédi Zsolt)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.