Már el is oltották a sorháztüzet Egerben

Korábban számos sorházszerűen összeépített családi ház teteje lángolt.

2022. május 27., 22:00

Szerző:

Több, sorházszerűen egymáshoz épített családi ház teteje égett Egerben a Béke utcában, a tűzoltók megfékezték a lángokat - írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntek délután a honlapján.

Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy Eger Felnémet városrészében három egymás mellett álló családi ház tetőszerkezete ég.

A szóvivő azt mondta, sérültekről eddig nem kaptak információt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz egy negyedik épületet is érintett; a tüzet végül hét vízsugárral fékezte meg több mint húsz egri, mezőkövesdi és füzesabonyi hivatásos tűzoltó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Hozzátették: az egységek négy gázpalackot és egy kutyát is kivittek az égő házakból.

(Kiemelt képünk illusztráció: A magyar BM Heros Zrt. első, legyártott Aquarex D7 típusú, duplafülkés tűzoltóautója a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságon 2018. december 21-én. Fotó: MTI / Komka Péter)

 

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.