Németh Szilárd: Kálmán Olga úgy fél a Bibliától, mint az ördög a tömjén füsttől

A két politikus egy terepmintás Biblián kapott össze a Facebookon.

2021. július 27., 13:19

Szerző:

Kálmán Olga és követői úgy félnek a Bibliától, mint az ördög a tömjén füsttől Németh Szilárd államtitkár szerint. A politikus azután kelt ki magából és írt egy nyers hangvételű Facebook-posztota közösségi odalára, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja bírálta őt egy keddi posztjában és ironikusan hiánypótlónak nevezte, hogy terepmintás Bibliát ajándékozott a tokiói olimpián részt vevő magyar birkózó csapatnak. 

Németh Szilárd pénteken írta ki a Facebook-oldalán, hogy az olimpikon magyar birkózóknak terepmintás Bibliát és könyvjelzőt adott ajándékba az olimpiai játékokra. Ezt szúrta ki a DK elnöksége tagja is, aki kedden némi iróniával azt írta: „Terepszínű Biblia? Vagyis Újszövetség. Hiánypótló, tényleg”. 

A posztot Németh Szilárd nem hagyta szó nélkül, és még aznap egy nyers posztban megírta, hogy azért adott épp terepmintás Szentírást az olimpikonoknak, mert többen közülük tartalékos honvédként szolgálnak. Azt írta: „Kálmán Olga, Gyurcsány megmondóembere – DK-s fröcsögői nagy-nagy örömére – azon gúnyolódik, hogy az olimpikon magyar birkózóknak a tábori lelkészet Bibliáját adtam útravalóul egy-egy könyvjelzővel. Úgy látszik, hogy az irigységen, a cinizmuson, a felsőbbrendűség-tudaton és a magyar-gyűlöleten kívül Kálmán Olgáéknak van még egy közös ismérvük: úgy félnek a Bibliától, mint ördög a tömjénfüsttől”.

(Kiemelt kép: Németh Szilárd Facebook-oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.