Dúró Dóra az orosz tévében ígérte oda Ukrajna jelentős részét Moszkvának

Elég vakmerő kijelentéseket tett Dúró Dóra a magyar Országgyűlés Mi Hazánkos alelnöke a Russia Today-nek Ukrajnáról.

2023. május 10., 19:33

Szerző:

Noha az EU-ban a nézők a 2022. februári tiltás óta nem láthatják, az orosz állam által finanszírozott angol nyelvű hírcsatorna, az RT (korábban Russia Today) továbbra is sugároz. Annyira így van ez, hogy a 444.hu azt is észrevette, Dúró Dórát, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjét és az Országgyűlés egyik alelnökét is meghívták, hogy a magyar szélsőjobboldal álláspontját ismertesse az ukrajnai háborúról.

Dúró a tévé egyik adásában elmondta, szerinte Ukrajna NATO-csatlakozása „óriási nemzetbiztonsági kockázatot jelent,” és kijelentette,

a magyar kormány és ők is csak akkor hagynák azt jóvá, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök is beleegyezik abba.

Ezzel lényegében jelezte, addig vétózzák Ukrajna NATO-tagságát, amíg a Kreml máshogyan nem dönt. Leszögezte továbbá, egy Oroszország méretű és jelentőségű nagyhatalommal szemben szerinte „nem lehet háborút nyerni”, és jobb lenne, ha Kijev is tudomásul venné mindezt.

Szerinte Ukrajnának, és az őket támogató nyugati szövetségeseknek egyszerűen bele kell ebbe nyugodniuk, és a megszállt területeiket önként oda kell adniuk Oroszországnak.

A teljes interjút, amiben Dúró Tucker Carlson amerikai műsorvezetőt is dicséri, és az abortusz jogát is megkérdőjelezi, a Mi Hazánk is feltöltötte YouTube-ra, itt lehet megnézni:

(Kiemelt kép: Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.