Dúró Dóra örül L. Simon László kirúgásának

Dúró Dóra megköszönte a döntést, amit a kormány részéről azzal magyaráznak, hogy „ez nem a homofóbiáról szól, hanem a gyermekvédelmi törvény betartatásáról”.

 

2023. november 6., 14:26

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, Csák János váratlanul menesztette L. Simon Lászlót a Nemzeti Múzeum igazgatói székéből.

Az „ötletgazda” Dúró Dóra a döntés kapcsán a HVG megkeresésére közölte: pártja saját sikerének tekinti L. Simon László menesztését, elvégre ők hívták fel a figyelmet a múzeum jogsértésére. A politikus szerint a fenntartó az egyetlen olyan döntést hozta, ami a múzeum „méltóságát és tekintélyét” helyre tudja állítani.

Hozzátette: „Csák János meghozta azt az egyetlen döntést, amellyel a Múzeum tekintélyét helyre tudta állítani”. Véleménye szerint „nem azzal volt a probléma, hogy valaki homoszexuális embereket fényképezett, hanem hogy ezt kiállították egy közgyűjteményben, ezt akarták normává tenni, ráadásul ezen a kiállításon történelemhamisítás zajlik”.

L. Simon László egy facebook posztban reagált a menesztésére. Mint írta, tudomásul vette, de elfogadni nem tudja azt.

(Kiemelt kép: a Nemzeti Múzeum a World Press Photo 2023-as kiállítása idején. Fotó: Nemzeti Múzeum FB-oldal)

 

 

 

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.