Duplázna a győri polgármester, Dézsi Csaba András is indul a választáson

A Fidesz Dézsi Csaba András polgármestert támogatja a nyári választáson, a politikusnak azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis Borkai Zsolt és egy közismert újságíró lesz az ellenfele.

2024. február 23., 12:15

Szerző:

100 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett a Fidesz Győri Szervezetének tagsága arra szavazott, hogy 2024-től folytassam a 2020-ban megkezdett polgármesteri munkámat. Köszönöm a bizalmat – írta Facebook oldalán Dézsi Csaba András, Győr első embere. 

A közösségi médiában is igen aktív politikus 1994 óta dolgozik a győri Nádorváros önkormányzati képviselőjeként. 2020 óta, első városvezetői ciklusa alatt saját bevallása szerint több kihívással szembesült, mint a rendszerváltás óta bármikor.

„Együtt sikeresen védekeztünk a COVID-19 világjárvány idején, majd megküzdöttünk az energiaválság okozta pénzügyi és gazdasági sokkhatással és sikerült ismét stabil működési, valamint gazdasági környezetet kialakítanunk Győrben” – olvasható a polgármester összegzése a saját weboldalán.

Azt nem említi a honlapja, hogy a szexbotrányát követően lemondott Győr polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt és 2020 januárra időközi polgármester-választást kellett kiírni, ezt nyerte meg Dézsi Csaba András és így lett ő Győr polgármestere.

„Ezekben a nehéz években is magas színvonalon működtetjük kulturális, nevelési és szociális intézményhálózatunkat valamint számos jelentős fejlesztést végeztünk el. Olyan jelentős beruházásokat végeztünk, amik alapvetően javítják a győri emberek biztonságát és a város élhetőségét. Átadtuk az új, világszínvonalú mentőállomást a kórház közelében. Két új parkolóházat építettünk az elmúlt három évben és a megörökölt tervek alapján fejlesztettük a Győri Vízi Élményparkot” – olvasható a dcsa.hu weboldalon. 

Fentiek fényében a fideszes politikus úgy döntött, ismét megméretteti magát a nyári önkormányzati választásokon.

Ellenfele lesz azonban Borkai Zsolt, aki a Közösen a Jövőnkért Egyesület színeiben indul és azt mondta, semmiképp nem lép vissza, bár a Fidesz erre még nem kérte, de ha maga Orbán Viktor hívná fel, akkor sem tenné.

Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis Pintér Bence újságíró, a Mandiner és az Azonnali.hu volt, és a győri illetőségű ugytudjuk.hu munkatársa is elindul a Tiszta Szívvel a Városért (TSZV) Egyesület színeiben a 2024 júniusi, győri önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. 

Dézsi Csaba András felesége is az egészségügyi rendszer áldozata

Az Index korábban megkereste Dézsi Csaba Andrást, hogy mi történt: valóban az egészségügyi szolgálati jogviszony miatt nem dolgozhat együtt a győri kardiológia osztályvezető főorvosaként mostantól a feleségével? A politikus azt nyilatkozta, hogy „miután Verát megismertem, én hívtam Győrbe 2004-ben, hogy segítsen létrehozni a győri kardiológián a szívkatéteres labort, amit nélküle 2005-ben meg sem tudtunk volna nyitni". A fideszes polgármester számára fájó pont volt, amikor a feleségét 16 év szolgálat után leváltották mint laborvezetőt, és áthelyezték a győri kórház egy másik osztályára.

Ennek ellenére továbbra is hű maradt a párthoz és a követező éveket is a Fidesz színeiben képzeli el, mint győri polgármester.

(Kiemelt kép: Dr. Dézsi Csaba András Facebook-oldala)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.