Borkai Zsolt nem lép vissza, akkor sem, ha Orbán kéri rá

A szexbotránya után átmenetileg visszavonult Borkai Zsolt biztos benne, hogy nincs több olyan videó, amivel zsarolhatnák.

2024. január 16., 20:48

Szerző:

„Meg tudom nyerni a választást” – jelentette ki a jachtos szexbotránya miatt 2019-ben lemondó Borkai Zsolt volt győri polgármester, aki úgy döntött, idén ismét elindul a posztért. Az ATV műsorában Borkai azt is elmondta, semmiképp nem lép vissza, bár a Fidesz erre még nem kérte, de ha maga Orbán Viktor hívná fel, akkor sem tenné.

A politikus biztos abban, hogy nincs több olyan videó, amivel zsarolhatnák és úgy érzi, a győriek bizalmát is visszaszerezte. Nem tart attól, hogy ha megválasztják, lemondhat ő is és Győr is a kormányzati támogatásokról. Bízik a tizenhárom év alatt kiépített – fideszes – kapcsolataiban.

A szexbotrányáról szólva úgy fogalmazott, akkor „volt egy szituáció”, de szerinte az már nem beszédtéma Győrben.

A jelenlegi fideszes polgármestert, Dézsi Csaba Andrást kritizálva úgy fogalmazott: „ha csak egy kicsit jobban csinálta volna az elmúlt négy évet, most nem beszélgetnénk. Győr gazdag város volt, de olyan döntések születtek az elmúlt négy évben, amelyek nehéz helyzetbe hozták” – tette hozzá.

(Kép forrása: Borkai Zsolt / Facebook)

Tegnap 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.