Drágulhat a temetkezés

Hatósági áras lehet a temetkezés egy része, így drágulhat is – írja a Világgazdaság. Újra elhalasztják a szociális temetés bevezetését.

2016. május 6., 10:13

A lap a jövő évi költségvetési javaslathoz benyújtott salátatörvény alapján azt írta, hogy a kormány lehetővé tenné a temetkezési vállalkozóknak az elhalálozással kapcsolatos ügyintézést, továbbá azt, hogy előkészítsék az elhunytat a temetésre. Míg előbbiért nem lehet díjat felszámítani, utóbbit rendeletben állapítaná meg a kormány. A javaslat indoklása szerint így biztosítanák, hogy az árak összehasonlíthatók legyenek.

A lap szerint 2019. január 1-jéig tolnák el a

szociális temetésbevezetését. Eredetileg 2014. január elsejétől terveztéka hozzátartozók közreműködése esetén ingyenes temetkezést kínáló rendszer bevezetését.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.