Döntött Szombathelyen az ellenzéki többség, mégis a városban maradhat a kétfarkúak buszmegállója

2019. május 2., 12:16

Szerző:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tavaly októberben állított fel egy színes buszvárót Szombathelyen, a KRESZ-park mellett a Szent Flórián körúton. A pavilont eredetileg a felcsútiaknak szánták, de nem volt rá engedélyük, el kellett szállítaniuk. Az egyiket Szombathelyre hozták, de két hétig úgy tűnt, hogy le kell bontaniuk.

Az érintett a buszmegállóban 30 éve nem volt buszváró pavilon, a városvezetés hirtelen mégis úgy gondolta, hogy építenek oda egyet. Két hete a hivatal fel is szólította a kétfarkúakat, hogy bontsák le és vigyék onnan a színes várójukat.

Az április 30-i közgyűlésen aztán az új többség keresztülhúzta a számításaikat: megszavazta, hogy maradhat a kétfarkúak buszvárója ott, ahol van, az önkormányzat által oda tervezett buszvárót pedig vigyék másik helyre, hiszen bőven van olyan buszmegálló a városban, ahol az utasok sehová sem tudnak behúzódni az időjárás viszontagságai elől – írta a nyugat.hu.

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.