Dömötör Csaba hosszasan beszélt arról, hogy mindegy, ki nyeri az előválasztást

Hosszú interjút közölt a Magyar Nemzet Dömötör Csabával arról, hogy mindegy, ki nyeri az előválasztást, baloldali szemkilövetős erőszak, Karácsony Gergely–Gyurcsány Ferenc és az Elkúrtuk című filmet mindenki várja, de a mozik nem akarják játszani. 

2021. október 16., 16:36

Szerző:

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában kifejtette: valójában mindegy, hogy ki nyeri az előválasztásnak nevezett „maszkabált", mert a mindenkori politikai erőviszonyokat az határozza meg, hogy kinek hány képviselője van az Országgyűlésben – szemlézte az interjút az Infostart. 

Azzal folytatta, hogy az első fordulóban eldőlt, hogy a DK-nak lesz a legtöbb, remélhetőleg továbbra is ellenzékben. Ez azt jelenti, hogy a DK hozza majd meg a döntéseket, és mindegy, hogy kit raknak a kirakatba. Hozzátette, hogy aki tényleg jobboldali, nem fog össze olyanokkal, akik a saját honfitársaikra lövettek, Magyarország-ellenes brüsszeli eljárásokat támogatnak és a külhoni nemzettársaink ellen kampányoltak. Arról nem is beszélve, hogy a gyermekverés sem nevezhető éppen konzervatív, polgári értéknek. Márki-Zay Péterről úgy vélekedett, hogy bár jobboldali politikusként határozza meg magát, ugyanakkor úgy viselkedik, olyanokat mond és úgy is cselekszik, mint egy baloldali politikus, és semmi köze a jobboldalhoz. 

Dömötört kérdezték az Elk∗rtuk című filmről is, azt mondta elég kisstílű, hogy a mozik nem akarják lejátszani, hiszen mindenki nagyon várja a filmet, mindenkinek látnia kell, hogy a baloldali erőszakosság sajnos azóta sem változott. Az államtitkár hozzátette, hogy a baloldal börtönnel fenyegetőzik, újságírókat tiltanának el a szakmájuktól, közalkalmazottakat fenyegetnek elbocsátással és a tőlük eltérően gondolkozó művészembereket azzal fenyegetik, hogy földönfutóvá teszik őket. 

(Kiemelt képünk: Dömötör Csaba. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)