Összefogás Zuglóért Egyesület: a zuglói DK jelölttel szemben indult a jelöltjük - kirúgták a munkahelyéről

Az Összefogás Zuglóért Egyesület szerint legalábbis a zuglói DK vezetője, Horváth Zsolt utasítására rúgtak ki az egyik jelöltjüket a munkahelyéről.

2024. május 31., 16:29

Szerző:

„Szégyen, gyalázat! Egy fogyatékkal élő gyermeket egyedül nevelő édesanyát a helyi DK vezetője, Horváth Zsolt utasítására kirúgták munkahelyéről.” – olvasható az Összefogás Zuglóért Egyesület Facebook-oldalán.

Mint írják: az édesanya „bűne” az volt, hogy el mert indulni az önkormányzati választáson egy DK-s jelölttel szemben az Összefogás Zuglóért jelöltjeként.

„Horváth Zsoltot több párt is támogatja. Ezért tisztelettel kérjük, hogy Dobrev Klára, Donáth Anna, Szabó Tímea és Dr. Bősz Anett édesanyák álljanak ki az utcára tett édesanya mellett. Reméljük, hogy a gyalázatos tett után számukra is vállalhatatlan Horváth Zsolt, DK-s alpolgármester, aki zuglói Döbröginek képzeli magát. Az édesanya természetesen munkaügyi bírósághoz fordult és jogi lépéseket fog tenni a hivatali visszaélés miatt.”

– írják a posztban.

Nem csak a DK és az Összefogás Zuglóért Egyesület harca borzolja a kedélyeket

Hadházy Ákos néhány napja arról kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy a 2013-as menóra és emléktábla rongálók között volt-e olyan ember, aki jelenleg a zuglói Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje.

Noha az már évekkel ezelőtt történt, Hadházy Ákos újra felmelegítette a menóra-rongálók ügyét a 24.hu beszámolója szerint.

Ahogyan arról korábban a 168.hu is beszámolt, 2013-ban ismeretlenek megrongálták a Hanuka ünnep tiszteletére, a fővárosban emelt menórákat és emléktáblákat. Az esetről a rendőrség később egy videót is közzétett, melyen több 180-190 cm magas, 18-20 év körüli férfi látható. Az egyik férfi fekete bomber dzsekit, fehér sálat, fehér terepmintás nadrágot, magas szárú fűzős bakancsot, kötött sapkát, kapucnis pulóvert, fekete hátizsákot viselt. A másik férfi rövid hajú, szemüveges, fekete kapucnis pufi dzsekit, világosszürke színű farmernadrágot, többszínű foltos hátizsákot viselt. A harmadik férfi szintén szemüveges. Parka kabátot viselt, melynek kapucnija szőrmével futtatott, és sötét nadrág, valamint fehér talpú, fekete magas szárú edzőcipő volt rajta.

A rongálók sokáig szökésben voltak, ugyanakkor a rendőrség később elfogta őket, majd a bírósági tárgyalásukra is sor került. A Fővárosi Törvényszék ezután a 24.hu megkeresésére közölte, a bíró külön magatartási szabályként előírta számukra két könyv elolvasását: az egyik Fejtő Ferenc Magyarság, zsidóság, a másik Fleck Gábor-Szuhay Péter Kérdések és válaszok a cigányságról című műve volt. Olvasónaplót kellett írniuk, és bemutatni a melléjük kirendelt pártfogó felügyelőnek.

S hogy miért fontos ez? Mert Hadházy Ákos újra ráirányította a 2013-as ügyre a figyelmet. A független képviselő ugyanis írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Polt Péter legfőbb ügyésznek, akit arról kérdezett, hogy a vallási tisztelet tárgyának megrongálásával folytatólagosan elkövetett rongálás és garázdaság miatti büntetőeljárásnak érintettje volt-e olyan ember, aki jelenleg a zuglói Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje.

Polt Péter erre természetesen kitért a konkrét válaszadás elől, így csupán azt közölte, hogy a végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt terheltek már mentesültek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól, a próbára bocsátott terhelt adatait pedig törölték a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásából. Hadházy Ákosnak a legfőbb ügyész éppen ezért a büntetőeljárásokkal érintett személyekről nem adhatott tájékoztatást.

(Kiemelt kép: Horváth Zsolt Zugló alpolgármestere Facebook-oldala)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.