„Fizessétek ki a tanárainkat!” – üzenet a kormánymédiában

DJ Tolo, azaz Toller Máté élő adásban állt ki a pedagógusok mellett.

2022. szeptember 13., 17:07

Szerző:

Tollner Máté élőben DJ-zett a Petőfi Rádión, ahol bekevert egy részletet a Bohemian Betyars&Csaknekedkislány pedagógusokat támogató számából: „Süllyed az iskolánk sárba és piszokba. / Ma még kihúzhatjuk, ha mindenki fogja. / Későn fog ébredni az, aki most itt hagy. / Csak fizessétek ki a tanárainkat!”

Nem kizárt, hogy utoljára lépett fel a Petőfiben

DJ Tolo az Instagramján ezt írta: „A múlt héten hosszú idő után ismét élőben volt lehetőségem dj-zni a petőfi rádión (nem kizárt, hogy utoljára). nagy örömömre szolgált, hogy élő volt a műsor, így semmi nem gátolta azt, hogy a kedvenc zenéim mellett egy olyan fontos ügyre is felhívjam a figyelmet a közmédiában, amiről nem esik elég szó ott. ha csak egy szolidaritási gesztus szintjén is,

de nekem ez fontos volt. a szüleim pedagógusok, kiemelkedő szerepe volt a középiskolának (Illyés Gyula Gimnázium, Budaörs) a neveltetésemben. tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik kitartanak a megalázó körülmények ellenére is a pályán (de maximálisan megértem azokat is, akik már elhagyták azt). még nagyobb tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik az egzisztenciális fenyegetések ellenére kitartanak a polgári engedetlenségi mozgalomban is!"

 

 

(Kiemelt fotónk: DJ Tolo. via Instagram)

 

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.