DISZKRIMINÁCIÓ feliratot fújtak az Állatkert kőelefántjára

Vörös festékkel festették össze a Budapesti Állatkert bejáratát díszítő elefántszobrot. A szoborra a DISZKRIMINÁCIÓ feliratot festették.

2021. május 29., 12:37

Szerző:

A feliratra a 444.hu munkatársa lett figyelmes, aki le is fényképezte a rongálást. A rendőrök már megkezdték a helyszínelést.

Az Állatkert május elseje óta tart nyitva, védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Rögtön az első napon szóváltás alakult ki a bejáratnál, egyes látogatók azt sérelmezték, hogy kizárólag a védettségi kártyával rendelkezőket engedik be.

(Kiemelt képünk: A Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuja a főváros XIV. kerületében, a Városligetben. Az Állatkert épületeit és építményeit 2009-ben műemléki védettség alá helyezték. Fotó: MTVA/Bizományosi | Faludi Imre)

2024. május 2., 11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.