Horror Egerben: lelövéssel fenyegette meg a szelfiző diáklányokat a 69 éves férfi, majd elő is rántotta a fegyvert a buszon

2020. május 5., 16:04

Szerző:

Éles gázpisztollyal fenyegetett meg életveszélyesen két középiskolás diáklányt egy 69 éves férfi az Egerből induló buszon – közölte a tavaly februári esetet az Egri Járási Ügyészség. A két lány a busz hátsó részében ült, a vádlott pedig mögöttük, az utolsó üléssoron foglalt helyet. A középiskolás diákok egyike menet közben úgy döntött, készít magáról néhány szelfit a tabletjével.

Mikor ezt az idős utas meglátta, hangosan rászólt a lányra, hogy lelövi, ha az ő arca is rákerül a képre.

Szavait nyomatékosítandó a férfi a táskájából elővett egy forgótáras gáz- riasztófegyvert, amit viselési engedély nélkül hordott magával, a hozzávaló lőszerekkel együtt. Az elkövető az éles lőfegyverhez megszólalásig hasonló pisztolyt a két ülés között ráfogta a megszeppent lányra, aki a tabletjén elmentett képeket mutogatva rémülten próbálta bizonygatni, hogy nincs rajta a fotók egyikén sem.

Fotó: Pixabay

A vádlottat azonban ez nem érdekelte, ő a fegyvert felemelve továbbra is a képek törlését követelte immár mindkét barátnőtől, miközben – mint a közlemény fogalmaz, etnikai hovatartozásukat hangsúlyozva – továbbra is azzal fenyegetőzött, hogy agyonlövi a két kiskorút.

A bűncselekmény elkövetésének az vetett véget, hogy a diákok előre siettek az utastérben, majd le is szálltak a buszról.

Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntettével, illetve annak kísérletével vádolja az elkövetőt, aki a nyomozás során megtagadta a vallomástételt. Az emberi méltóságot, és egyes emberi jogokat sértő bűncselekmény öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, emellett – a riasztófegyver elkobzásán túl – ítélje őt pénzbüntetésre is.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.