Deutsch Tamás szerint rendben van Orbán Viktor bevallása

A pártalapító Mészáros Lőrincről elhiszi, hogy tisztességesen gazdagodott, a kormányfőnek pedig szerinte azért nincs megtakarítása, mert sokat költ a családjára. 

2021. április 6., 10:56

Szerző:

Kettős mérce, hogy soha semmilyen vizsgálódás, érdeklődés, rákérdezés nincsen a függetlennek, vagy kormánykritikusnak kikiáltott, valójában ellenzéki sajtótermékek tulajdonosi viszonyaival kapcsolatban - mondta Deutsch Tamás, Fidesz EP-delegációjának vezetőjével, a párt egyik alapítója a Telexnek.

Szerinte a kormánykritikus orgánumoknak a tulajdonosai minden gyanú felett állnak, esetükben soha nincsen szó politikai hátsó szándékról és kapcsolatrendszerről. - Ezek az emberek már szinte Terézanyák, akik kizárólag az elképesztő társadalmi felelősségvállalástól vezérelve égetik el a pénzüket veszteséget hozó tevékenységekben, és soha életükben még csak nem is találkoztak ellenzéki pártvezetőkkel, nem volt semmilyen kapcsolatuk a baloldallal - mondta.

Miután a politikus nemrég azt nyilatkozta, hazugság, hogy a kormány bármilyen módon korlátozná a sajtószabadságot, a lap rákérdezett, minek minősül, hogy kormányközeli befektetők felvásárolták a fél sajtót, benne az összes megyei lappal, országos hírportálokkal és kereskedelmi tévével. Deutsch szerint a „kormányközeli befektető” jórészt valótlan, elfogult és hazug szöveg, majd arról beszélt, ezek a befektetők sajnos nem vették meg a fél magyar sajtót, a közéleti kiadványok terén még mindig baloldali, liberális túlsúlyt érzékel.

Arra a kérdésre, hogy Matolcsy Ádám, Mészáros Lőrinc, Schmidt Mária, Andy Vajna és más kormányközeli médiatulajdonosok a politikai akarattól függetlenül vettek-e médiát, hogy aztán ingyen odaadják a fideszes médiaalpítványnak, Deutsch Tamás azt válaszolta, ezeknek az embereknek önálló politikai véleménye van, így gyerekes és hazug az az állítás, hogy ezek az emberek politikai utasításokra cselekedtek volna. Szerinte Orbán Viktor erejét mutatja, hogy a kérésére jobboldali üzletemberek médiumokat vásároltak. Szerinte ez ahhoz hasonló, ahogy ellenzéki médiumok működését is az olvasóik finanszírozzák. 

Deutsch Tamás az interjúban azt mondta, elhiszi Mészáros Lőrincrőli, hogy tisztességesen gazdagodott, a kormányfőnek pedig szerinte azért nincs megtakarítása, mert sokat költ a családjára. 

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a konstruktív tartózkodás intézményét alkalmazza a kérdésben  jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.