Deutsch Tamás a Hősök terén ébredt: keményen üzent az amerikai nagykövetnek

Meglepő történelmi párhuzamokkal támadta meg a szankciók miatt David Pressman amerikai nagykövetet Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő.

2023. április 15., 13:07

Szerző:

Meglepő keménységgel nyilatkozott Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő arra reagálva, hogy az Egyesült Államok szankciókat vezetett be a budapesti székhelyáű, orosz Nemzetközi Befektetési Bank tisztségviselőire, köztük a magyar állampolgárságú Laszlóczki Imre diplomatára.

Az esetre, és az azzal kapcsolatos, szerdai, David Pressman amerikai nagykövet által tartott sajtótájékoztatóra reagálva Deutsch Tamás Facebookon azt üzente:

„Mi már hazaküldtük a tatárokat, a törököket, az osztrákokat, a németeket és végül a ruszkikat is.

Óvatosan, Mr. Pressman! Ennyi.”

A bejelentés óta a fideszes politikusok és újságírók is versenyt futnak a velős és kemény reagálások terén. Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter korábban úgy reagált a bejelentésre, „kéretik nem gyarmatként tekinteni ránk”, míg Bayer Zsolt publicista annyit üzent, az amerikaiak „fogják be a pofájukat.”

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője 2021. január 7-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.