Deutsch Tamás felszívta magát, ráküldte az OLAF-ot Cseh Katalinra

A politikus szerint csalás történt.

2021. augusztus 10., 07:54

Szerző:

Deutsch Tamás feljelenti a Momentum Európa parlamenti képviselőjét Cseh Katalint az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF). A fideszes politikus szerint Cseh Katalin uniós közpénzeket csalt el a Pannónia Nyomda Kft. ügyvezetőjeként. Deutsch Tamás szerint a nyomda még 2016-ban nyert el 68.126.864 forint támogatást az uniótól, amikor még a momentumos volt a cég egyik vezetője. Deutsch Tamás úgy véli, hogy számos csalás fűzödik a Cseh Katalin nevéhez fűződő céghez az OLAF-nak pedig ki kell vizsgálnia az ügyet, emiatt bejelentést is tesz.

A fideszes politikus szerint a cég csalt is az uniós támogatások elnyerése során. Facebook posztjában a politikus azt írja, hogy: „A csalás alapos gyanúja – mások szándékos megtévesztése személyes haszonszerzés vagy egy másik fél megkárosítása végett az ((EU) 2017/1371 irányelv 3. cikkének (2) bekezdés) – a fenti pályázat kapcsán fennáll, ugyanis a Cseh Katalin által vezetett cég olyan hologramos technológia kifejlesztésére pályázott uniós forrásra, amely ekkor már rendelkezésére állt egy, a Pannónia Nyomda Kft.-hez üzletileg kapcsolódó társcégnek (a két vállalat azonos címen volt bejegyezve), tehát felmerül az alapos gyanú, hogy valódi termékfejlesztés nem történt.” A politikus hozzáteszi, hogy csalás az EU hírnevét is súlyosan veszélyezteti. Véleménye szerint a Cseh Katalin  által vezetett cég szándékos megtévesztette az EU-t és a Pénzügyi Rendeletet is megsértette. A politikus kiemelte: „Csalás Elleni Hivatal illetékes az olyan esetekben is, amikor az uniós források nem érintettek, de az az Európai Unió hírneve is veszélybe kerül egy az intézményeknél dolgozó személy által.”

Továbbra is Magyarország vezeti a pénzügyi korrekciós listát az unió strukturális valamint a mezőgazdasági alapjainak kifizetéseinél – írta a Euronews az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) 2020 végi jelentése alapján.

(Kiemelt kép: Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője. Fotó: Dimény András/168)