Kokainnal csalta el a magyar vállalkozót a csantavéri bérgyilkos, de csak porcukor volt a csomagokban

2019. július 22., 16:18

Szerző:

A Budai Központi Kerületi Bíróság múlt szombaton egy hónapra elrendelte D. Csaba letartóztatását. A férfi ellen Magyarországon és Hollandiában elkövetett emberölés miatt volt érvényben hazai és nemzetközi elfogatóparancs. D. Csabát márciusban Prágában fogták el, majd a cseh hatóságok átadták Magyarországnak.

A törvényszék most a tavalyi, Magyarországon történt gyilkosságról közölt részleteket

D. Csaba 2018 szeptemberében 11 kilogrammnyi kokaint kínált eladásra V. László vállalkozónak, akivel a Pólus Center mögötti, a Szilas patakhoz vezető murvás úton találkozott. D. Csaba

kokain helyett azonban édesítőszert tett az egyenként egy kilós csomagokba,

amelyeket autóval szállított a találkozóra. amikor V. László a kocsijába behajolva ellenőrizni akarta, mi van a csomagokban, D. Csaba a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte, a holttestet pedig a közeli Szilas patakba húzta. A gyilkosság után elvitte áldozata személyes iratait, mobilját és a táskáját is.

Holttestet találtak a XV. kerületben Rendőrök és bűnügyi helyszínelők dolgoznak a Szilas-pataknál, ahol a magyar vállalkozó holttestét találták meg
Fotó: Mihádák Zoltán

D. Csabát megalapozottan gyanúsítják azzal is, hogy 2018 július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy ott lévő horvát állampolgárt, aki belehalt sérüléseibe. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amelyet a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztálya elfogadott.

D. Csaba az ülésen beismerte a Pólus Centernél történt gyilkosságot, a csalás bűntettét viszont tagadta. A Hollandiában elkövetett emberöléssel kapcsolatban nem tett vallomást. Ügyvédje szerint D. Csaba a magyarországi gyilkosságnál jogos védelmi helyzetben cselekedett és kérte, hogy a bíróság óvadék megállapításával helyezze őt szabadlábra.

A bíróság a védői indítványt megalapozatlannak találta és augusztus 20-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.