Czeglédy Csaba már utalt arra, hogy a DK bekebelezi az MSZP-t

Azt a fél évet már kibírom – mondta Fiala János reggeli műsorában Czeglédy Csaba arra a kérdésre válaszolva, hogy miért nem lép ki az MSZP-ből, ha a párt nem támogatja. 

2021. október 4., 09:20

Szerző:

Új évaddal jelentkezik Fiala János immár 21 éves műsora, a Keljfeljancsi. A hétfői adás első vendége Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció szombathelyi képviselő-jelöltje volt. 

A műsorban az ellenzéki előválasztáson az LMP-s Ungár Pétert legyőző Czeglédy elmondta, választási harcnak élte meg az elmúlt heteket, de reméli két hét múlva, amikor kiderül, ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, lehiggad mindenki. Fiala János rákérdezett Czeglédy Csaba MSZP-s tagságára, pontosabban arra, hogy van az, hogy

őt MSZP tagként a DK támogatja, míg az MSZP nem. Helyette az MSZP az ellene induló LMP-s politikust, Ungár Pétert támogatta az előálasztáson. 

Czeglédy szerint „keverés-kavarás” ment, a pártok összevissza támogatták egymást az egy forduló miatt. Hatalmi, taktikai szempontok alapján dőlt el Ungár szombathelyi indulása. Elmondása szerint Ungár „gyütt-ment”, ezért neki fontos volt az MSZP támogatása, és ezért Ungár pártja egyik vezetőjeként úgy alkudozott az országos tárgyalásokon a szocikkal, hogy a szocialisták feltétlenül támogassák Szombathelyen.

Arra a kérdésre, miért nem támogatta az MSZP, ha egyszer tag, Czeglédy azt felelte, miután a DK a támogatásáról biztosította, kérte a szocialisták támogatását is a párt egyik országos vezetőjétől, de végül Ungárt támogatták. Czeglédy párttagsága 2017 óta fel van függesztve. Fiala kérdésére, hogy miért nem lép ki az MSZP-ből, Czeglédy azt válaszolja, hogy mivel a barátai támogatásával lépett be, ezért ez fel sem merült benne. Arról is beszélt, szorgalmazta, legyen kettős tagság lehetősége az MSZP és DK között, hogy ne legyen szakadék a két párt között, de jelenleg egyik párt alapszabálya sem engedi a kettős tagságot.

A két párt közti átjárással kapcsolatban azt is elmondta, hogy azt a fél évet kibírja, utalva a két párt esetleges későbbi egyesülésére. Ezt visszakérdezésre Czeglédy úgy finomította, hogy az MSZP kimúlását régóta mondják, de még mindig létezik, ezért soha nem mondana olyat, hogy fél éve van hátra,

ő arra célzott, hogy több párt egyesülése meg fog történni a választás után, de pontos jóslatot nem akart adni.

A miniszterelnök-jelöltek visszalépésével kapcsolatban Czeglédy elismerte, hogy a második fordulóban benne van a visszalépés lehetőssége, és ez lehetővé tesz taktikázást. Ami neki nem tetszik, az „hogyan lehet legyűrni Dobrevet” hangnem, mert ez sebeket ejt. De reméli, hogy ezek hamar be fognak gyógyulni, a 2022-es választás után „a hétköznapok békéje jöjjön el, mert elég volt a harckészültségből”.

Fiala János élő műsora minden hétköznap 6 óra 51 perctől online látható és hallható a 168 weboldalán és a You Tube-on. A műsorhoz önök is hozzászólhatnak a 06 1 700 1242-es telefonszámon.

A teljes beszélgetést itt lehet visszanézni: 

(Kiemelt kép: Czeglédy Csaba Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

17:50

Megállapodást kötött a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group a Gellért Szálló megvételéről, a vállalat az Indotek csoporttól vásárolta meg a hotelt birtokló cégcsoportot.